14 mei 2020

De werking van de sociale acties van Spullenhulp is nooit gestopt. Meer dan ooit moesten we de band onderhouden met de mensen die dagelijks door onze diensten worden begeleid. Meer dan ooit moesten we een creatief antwoord bieden op de lokale behoeften en op de noodsituaties die de crisis met zich meebrengt. Zie b.v. onze artikelen over boodschappen voor de meeste geïsoleerden en de bereiding van 120 maaltijden extra tijdens de lockdown.

Om deze waardevolle begeleiding op het terrein voor te zetten, wordt speciale aandacht besteed aan preventie om de veiligheid van iedereen te waarborgen. Dankzij regelmatige evaluaties kunnen we het evenwicht bewaren tussen onze sociale missies, de gezondheidsveiligheid van de mensen en de officiële richtlijnen.

Op 18 mei zullen de sociale activiteiten hun normale werking hervatten: individuele opvolgingsgesprekken, vrijwilligers die opnieuw aan de slag gaan, hervatting van de afspraken voor onze centra voor welzijnswerk.

Delphine: van de centrale winkel tot sociale werkster

Delphine maakt al 4 jaar deel uit van de Spullenhulp-familie. Na drie jaar in de centrale winkel te hebben gewerkt, verandert ze van koers om maatschappelijk werkster te worden in het Onthaaltehuis van Spullenhulp, waar het hele jaar lang 80 daklozen worden opgevangen.

Net als de meeste maatschappelijk werkers in onze onthaaltehuizen, bleef Delphine tijdens de lockdown aan het front. Deze periode was soms moeilijk, ze kreeg te maken met angste en onzekerheid, maar Delphine en de sociale teams konden zichzelf opnieuw uitvinden en deze ongekende situatie onder ogen zien.

Laten we samen voor onszelf en de anderen blijven zorgen.

Zin om te helpen?

We houden je uiteraard op de hoogte van de heropening van onze winkels. In de tussentijd help je het beste door in je kot te blijven, zodat we binnenkort weer samen kunnen zijn.

Wil je meer doen? Deponeer je gebruikte kleding in een van onze textielcontainers of doe online een financiële gift. Elke bijdrage is voor ons echt ongelooflijk waardevol. Samen komen we hier doorheen. Bedankt!

Vind een textielcontainer
Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Doe een gift
Delen op Facebook