Op 35 jaar tijd heeft het sociaal restaurant van Spullenhulp maar liefst 2 miljoen maaltijden verdeeld aan de minstbedeelden. Dat stemt overeen met ongeveer 300 maaltijden per dag. Ze worden bereid door ons team van koks die een traject van socioprofessionele inschakeling volgen.

 

MEER DAN MAALTIJDEN ALLEEN

Deze maaltijden gaan naar mensen die ofwel in ons onthaaltehuis verblijven, ofwel geholpen worden door partnerorganisaties. Ze hebben sterk uiteenlopende profielen: daklozen, jongeren van 18 jaar, alleenstaande moeders of ouderen die niet meer zelf hun boodschappen kunnen doen.

Meestal hebben ze echter één ding gemeen: het feit dat ze slechts beperkte toegang hebben tot evenwichtige voeding. Dankzij deze actie kunnen ze op een gezonde en volledige maaltijd rekenen: verse soep als voorgerecht, vlees of vis met groenten en een zetmeelhoudend product, en als afsluiter een dessertje. Maar naast de evenwichtige maaltijd is het hen vaak om het menselijk contact te doen en de wil om hun sociaal weefsel te versterken.

Transparantie en veiligheid - donatie

PARTNERSHIPS EN SOLIDARITEIT

Van de 300 maaltijden worden er 174 bedeeld in ons onthaaltehuis, 63 geleverd aan het sociaal restaurant La Samaritaine, 36 aan het dagcentrum Hobo en 24 aan het opvangcentrum Pierre d’Angle. Deze samenwerking is sterk toegenomen In volle coronacrisis. In deze periode bereidden onze koks 120 maaltijden per dag extra om te voldoen aan de groeiende vraag naar voedselhulp.

ONVERKOCHTE VOORRADEN … EN VERHUIZING VAN DAKLOZEN NAAR EEN NIEUWE WOONPLAATS

De maaltijden worden bereid met onverkochte voorraden van supermarkten die onze werknemers en vrijwilligers met de bestelwagen in de buurt gaan ophalen. Wanneer de maaltijden klaar zijn, gaat de bestelwagen opnieuw de weg op om ze op het middaguur nog warm te leveren aan onze partners op het terrein. En in de namiddag wordt de bestelwagen gebruikt om mensen die in ons onthaaltehuis verblijven naar een nieuwe woonplaats en nieuwe levensprojecten te brengen.

Bedankt voor uw steun, want hiermee kunnen wij op lange termijn deze opdracht voortzetten die niet alleen gericht is op voeding maar ook een ruimere sociale dimensie heeft.

Zin om te helpen? Doe een online gift