Héloïse: van boeken sorteren tot jongeren animeren

 

Onze winkels en inleverpunten zijn dicht en onze ophaaldienst ligt stil, maar onze textielcontainers zijn steeds beschikbaar en sociale acties gaan door. In deze reeks artikelen vind je enkele stukjes van het leven van Spullenhulp, de mooie initiatieven van collega’s, vrijwilligers en donateurs, en de impulsen van solidariteit van onze partners. Dank aan jullie allemaal.

24 april 2020

Héloïse is de goedlachse verantwoordelijke van het sorteerteam tweedehandsboeken van de vzw Spullenhulp. Nu de winkels gesloten zijn en de economische activiteiten van de vzw stilliggen, zit Héloïse zonder werk. Ze wil echter nuttig bezig blijven en dus reageerde ze op een oproep voor versterking bij de sociale acties van de vzw.

Al een maand gaat Héloïse nu drie keer per week naar @Home 18-24 om er de jongeren een boeiende middag te bezorgen. Van workshops manga- en striptekenen, theater en improvisatie tot allerhande spelletjes en challenges … Héloïse zit barstensvol ideeën.

Ze krijgt daarbij hulp van een collega, die normaal verantwoordelijk is voor een kledingwinkel van Spullenhulp. Haar doel is hetzelfde: “Ook ik wilde mezelf nuttig maken. Het idee om bruggen te bouwen tussen de economische en sociale activiteit van de vzw vond ik meteen interessant. En het geeft me wat te doen. Ik vind het vooral tof om deze jonge mensen, die ik af en toe in mijn winkel zie, nu in hun woonomgeving te kunnen meemaken!

Bekijk hier de getuigenis van Héloïse.

Zin om te helpen?

We houden je uiteraard op de hoogte van de heropening van onze winkels. In de tussentijd help je het beste door in je kot te blijven, zodat we binnenkort weer samen kunnen zijn.

Wil je meer doen? Deponeer je gebruikte kleding in een van onze textielcontainers of doe online een financiële gift. Elke bijdrage is voor ons echt ongelooflijk waardevol. Samen komen we hier doorheen. Bedankt!

Vind een textielcontainer
Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Doe een gift
Delen op Facebook