18 mei 2020

Maandag 11 mei klonk een beetje als een vreemde eerste schooldag. De gebruikelijke drukte van het sorteercentrum (waar jaarlijks meer dan 8.000 ton tweedehands goederen passeren) was de afgelopen weken ver te zoeken door de lockdown.

Op maandag ging de helft van de sorteerteams na een vreemde tussenperiode in bijna normale omstandigheden terug aan de slag.

De werknemers krijgen beschermingsmiddelen (maskers, handschoenen), de teams worden herinnerd aan de voorzorgsmaatregelen, de werkplekken zijn ingericht om sociale afstand te bewaren, bewegwijzering geeft de nieuwe richtingen aan die moeten worden gevolgd, er moeten nieuwe gewoontes worden gekweekt, maar het leven komt snel weer op gang.

Uw vrijgevigheid is niet afgenomen in deze periode, waarin we zoveel als gebruikelijk zijn blijven inzamelen, maar dan met kleinere teams. De voorraden zijn gegroeid en zijn nu klaar om door onze deskundige sorteerders te worden klaargemaakt zodat u binnenkort weer pareltjes kunt ontdekken in de winkel.

Spullenhulp heeft ervoor gekozen mensen op de eerste plaats te zetten om de lockdown sereen af te bouwen. Het heeft geen zin om hals over kop opnieuw te beginnen. De opening van de winkels en de hervatting van de sortering gaan hand in hand, want de winkels zijn afhankelijk van het resultaat van de sortering.

We doen dit ook geleidelijk aan zodat de werknemers terug in hun ritme kunnen komen (gezondheid, gezinsorganisatie, angst), en om gaandweg eventueel te kunnen bijsturen.

Het belangrijkste is dat elke werknemer en elke klant zich veilig voelt.

Wil je meer doen?

Meer dan ooit hebben we jou nodig om de VZW in leven te houden. Koop solidair en deponeer je gebruikte kleding in een van onze open winkels en textielcontainers of doe online een financiële gift. Elke bijdrage is voor ons echt ongelooflijk waardevol. Samen komen we hier doorheen. Bedankt!

Vind een textielcontainer
Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Doe een gift
Delen op Facebook