Hoewel onze chauffeurs er nog steeds zijn om de textielcontainers leeg te maken, gaan onze winkels geleidelijk aan weer open(zie artikel) en hervatten onze inzamelpunten binnenkort de dienstverlening met aangepaste openingstijden en voorwaarden.

Inzamelpunten weer toegankelijk

Let op: meubelgiften zijn tijdelijk niet mogelijk in Brussel wegens een gebrek aan opslagruimte, maar het is wel mogelijk in de regionale winkels die open zijn.
Wij houden je beslist op de hoogte van eventuele wijzigingen!

Sinds le 11 mei:

  • Het is mogelijk om je textielgiften rechtstreeks af te zetten bij de 9 heropende winkels (maandag – zaterdag): 11u-18u)
  • In onze winkel in Waver kunt u terecht voor uw giften van voorwerpen en meubilair (maandag – zaterdag: 11u-18u)

Vanaf 18 mei:

  • In onze winkel in Namen kan je terecht voor je giften van voorwerpen en meubilair  (maandag – zaterdag 11u-18u)
  • Ons Sorteer- en giftencentrum (Anderlecht):hier kan je terecht voor al jegiften behalve meubilair, dat pas op een later tijdstip wordt teruggenomen (maandag – vrijdag: 8u-16u)
  • Ons Giftencentrum Provoost (Elsene): hier kan je terecht voor al je giften behalve meubilair, dat pas op een later tijdstip wordt teruggenomen (maandag – zaterdag: 9u-16u)

Vanaf 19 mei:

  • Bij ons team in het Containerpark van Sint-Pieters-Woluwe kunnen de inwoners van de gemeente terecht voor alle giften   behalve meubilair, dat pas op een later tijdstip wordt teruggenomen (dinsdag-woensdag: 9u-18.45u  & donderdag-zaterdag: 9u-15.45u)

Giftencentrum Provooststraat © Foto: François de Ribaucourt

 

Ophaaldienst aan huis stilgelegd

Voor deze dienst zijn 3 personen per vrachtwagen nodig en wordt dagelijks langsgegaan bij tientallen appartementen en huizen: het is in dit stadium onmogelijk voor ons om de veiligheid van onze werknemers en de schenkers. We hopen de dienst binnenkort te kunnen hervatten en houden je op de hoogte wanneer er een datum is vastgesteld.

Blijf op de hoogte voor meer info!

Kledingcontainers

Je kan te allen tijde kledinggiften blijven doen dankzij onze 800 textielcontainers.

Onze chauffeurs werken alleen in plaats van met 3 om de afstandsmaatregelen na te leven. Het aantal giften neemt echter toe omdat velen van u gebruik maken van uw tijd om te sorteren. Toon zelf ook je solidariteit en maak hun werk gemakkelijker in deze moeilijke tijden!

4 goede praktijken om te volgen

Je gift = Drie keer een goede daad

Bij Spullenhulp zijn we ervan overtuigd dat we allemaal recht hebben op een tweede kans.

Daarom zetten we ons in voor de herwaardering van elk leven. Wij werken aan een nieuw leven voor mensen in nood, afgedankte voorwerpen en kleding.

Je gift is…

  • Een goede daad voor de planeet: het maakt de herwaardering van textiel, meubilair en voorwerpen in korte ketens
  • Een gebaar voor de economie: ze ondersteunen de lokale werkgelegenheid, er zijn bijna 800 mensen werkzaam in de VZW
  • Een solidaire daad: essentieel om de armoede te kunnen bestrijden door middel van onze verschillende sociale acties, die erkend worden door het Solid’R-label op onze kledingcontainers. Dit waarborgt dat de ethische en solidaire voorschriften worden nageleefd en gecontroleerd door een onafhankelijke instantie.
Meer info over schenkingen