Mustafa, 19 jaar:  een nieuwe bewoner in @Home 18-24

Onze winkels en inleverpunten zijn dicht en onze ophaaldienst ligt stil, maar onze textielcontainers zijn steeds beschikbaar en sociale acties gaan door. In deze reeks artikelen vind je enkele stukjes van het leven van Spullenhulp, de mooie initiatieven van collega’s, vrijwilligers en donateurs, en de impulsen van solidariteit van onze partners. Dank aan jullie allemaal.

21 april 2020

Vandaag is een speciale dag voor Mustafa. Begin april kwam hij hier aan, midden in de coronacrisis, en ondertekende hij een contract om in @Home 18-24 te verblijven. Dit opvangtehuis voor dakloze jongeren is namelijk een van de instellingen die beslisten om, ondanks het risico, open te blijven voor nieuwe aanvragen. Het contract met een proefperiode van twee weken legt ook het doel vast dat Mustafa wil bereiken wanneer hij het tehuis verlaat.

Bekijk hier zijn getuigenis.

Twee dingen zijn typisch Mustafa: zijn glimlach en het gebak dat hij met plezier maakt voor het hele tehuis. Toch heeft hij al een moeilijke weg achter de rug. Na een opleiding tot bakker-patissier in Afrika kwam hij in België terecht. Door de lockdown zag hij zich gedwongen om zijn woonst te verlaten. Na verschillende pogingen om nieuw onderdak te vinden, leefde hij twee weken op straat. Bij @Home 18-24 kan Mustafa nu zijn schoonmaakopleiding verderzetten via een speciale app op de smartphone. Hij hoopt eind dit jaar zijn certificaat te halen. Wij wensen Mustafa heel veel succes voor de toekomst!