Spullenhulp | Les Petits Riens pakt uit met een nieuwe winkel in Leuven.

De eerste in Vlaanderen sinds 10 jaar.

Op zaterdag 30 september 2023 opent op de Bondgenotenlaan nr. 97 in Leuven een winkel met een grote ecologische en sociale impact:  Spullenhulp – Les Petits Riens. Een bekende naam in Vlaanderen maar de organisatie had er al 10 jaar geen winkels meer. Tot nu.

 

Stephan Bartholomeus, commercieel directeur:

“De 30 winkels die Spullenhulp-Les Petits Riens al uitbaten in Brussel en Wallonië doen het zeer goed. En we merken een toenemende vraag in de markt naar tweedehandsspullen van goede kwaliteit aan een faire prijs.  Daar kunnen wij het verschil maken. Bovendien hebben wij ons eigen upcycling merk Label Jaune.”

 

Koop lokaal, circulair en solidair : Leuven bijt de spits af

In Leuven zijn er al verschillende winkels te vinden van tweedehandskleding , van goedkoop tot een stuk duurder. De winkel van 130m2 positioneert zich in het tussensegment en richt zich enkel op dames. De kleding en accessoires worden zorgvuldig geselecteerd en er is voor elk wat wils: zowel vintage, klassiekere merken, streetwear en  de eigen kledinglijn Label Jaune.

Spullenhulp – Les Petits Riens zet ook sterk in op een kwalitatieve en fijne klantenbeleving.  Er worden bij de start 4 mensen tewerkgesteld in de winkel waaronder 2 mensen die worden gereïntegreerd in de arbeidsmarkt.  Waarschijnlijk volgen er nadien nog winkels in Vlaanderen.

 

Label Jaune: Moeilijk verkoopbaar textiel wordt origineel heuptasje

Label Jaune staat garant voor originele stukken, voor een collectie van upcycling creaties met een ziel. Die tegelijkertijd ecologisch, design, Belgisch en solidair zijn. De handige vingers in het naaiatelier recupereren moeilijk verkoopbaar textiel en verwerken het tot originele stukken.

Op dit moment bestaat het gamma uit kimono’s, kussens, sjaals, jassen, haarelastieken, truien met patchwork en omslagdoeken. Ook de laatste mode wordt gevolgd: in de recentste collectie zitten heuptasjes.  En dat aanbod blijft nog uitbreiden.

 

Meer info over Label Jaune

Sociaal project

De organisatie verzamelt niet enkel tweedehands materiaal maar betekent veel meer op sociaal vlak:

 

Opvang en huisvesting

Drie opvanghuizen voor daklozen in Brussel (jaarlijks 300 daklozen gehuisvest en ondersteund)

Post-housing follow-up service voor voormalige bewoners van de opvanghuizen (120 mensen per jaar)

Werkgelegenheid en training

1.000 mensen zijn dagelijks aan het werk bij Spullenhulp, waarvan de helft stage loopt (socioprofessionele integratie)

hosociale hulp, voedselhulp, schuldbemiddeling,  enz.)

Sociale bijstand

Sociale hulpverlening die jaarlijks meer dan 800 personen/huishoudens helpt (noodhulp, materiële hulp, psychosociale hulp, voedselhulp, schuldbemiddeling,  enz.)

Praktisch

Koop lokaal, circulair en solidair!

  • Opening op zaterdag 30 september 2023
  • Adres: Bondgenotenlaan 97, 3000 Leuven
  • Open van maandag t.e.m. zaterdag (10u30 – 18u)
  • Ecochecheques aangevaard

 

Over Les Petits Riens | Spullenhulp

Les Petits Riens-Spullenhulp is al 85 jaar toonaangevend in de sociale en solidaire economie. Hun economische activiteit, nl. het inzamelen, sorteren en verkopen van tweedehands goederen is niet alleen goed voor het milieu, maar biedt ook een basis voor de sociaal-professionele integratie van meer dan 500 mensen per jaar.

De winst uit de verkoop in de winkels wordt gebruikt om sociale initiatieven te financieren die de meest kwetsbare mensen toegang verlenen tot huisvesting, werk en dagelijkse ondersteuning. www.spullenhulp.be