Ter gelegenheid van de Open Bedrijvendag op 6 oktober zullen zes spelers van de sociale economie speciaal samenkomen in het sorteercentrum van Spullenhulp. Bezoek een kijkappartement en ontdek dat sociale economie op meer plaatsen te vinden is dan u denkt …

Gaande van een chinéjasje tot een bio traiteurdienst via een collectief dat uw koffiezetmachine herstelt, een huishoudhulp of zelfs financiering voor uw wijkproject… Maak kennis met de spelers die de drijvende kracht vormen achter de sociale economie in het dagelijks leven.

Ontdek wat er zich achter de schermen van het sorteercentrum van Spullenhulp afspeelt, proef de snacks van Les Pots de l’Ilot, laat u verleiden door het principe van het Repair Café dankzij Repair Together, spring op een cargofiets van Dioxyde de Gambettes en laat uw benen werken, leer bij over de solidaire financiën van Crédal en maak kennis met de diensten van Solidaritel voor persoonsgebonden dienstverlening … Kansen genoeg om de economie op een andere manier te laten bloeien.

Op deze dag wil de vzw Spullenhulp, als onmisbare speler van de sociale economie in België, “de diversiteit van de sociale economie tonen en al haar doelgroepen en partners laten kennismaken met een economie die zin heeft”. 

Wat is er zo speciaal aan Spullenhulp? De activiteiten voor het inzamelen, sorteren en verkopen van tweedehandsgoederen (jaarlijks bijna 8.000 ton textiel en voorwerpen) vormt een platform voor socioprofessionele inschakeling voor meer dan 500 personen. Maar Spullenhulp staat ook voor sociale acties inzake toegang tot huisvesting, tewerkstelling en dagelijkse begeleiding van de meest kwetsbaren onder ons.

 

Praktische info:

Vrije ingang – gratis toegang

Animatie, workshops, degustaties, bar, kids & family friendly